måndag 2 december 2013

Jag har aldrig kysst någon jag har känslor för

1/12-13 18.36
Du säger flera gånger under natten att jag luktar gott. Du lutar huvudet mot min axel ett antal gånger, jag vet inte om det är för att du är trött, glad eller vill känna närhet. Du har skägg som jag vill föra mina händer mot - måste stoppa mig själva flera gånger för att det inte ska ske -, är 4 centimeter längre och väger 15 kilo mindre än mig. Du är en snäll kille, har aldrig varit i bråk, en riktig mjukis säger du, men vill ändå ställa upp för andra när du tycker något är fel.
   Efter att vi pratat ett tag inser jag att jag vill bli kysst av dig. Jag tror att du vill det också, men båda två inser nog någonstans att vi inte är redo för det, inte än (om någonsin).
   Jag tar ditt nummer och hör av mig trots att du inte trodde jag skulle tio timmar efter att vi kramats hejdå ett flertal gånger. Jag får känslan av att du nedvärderar dig själv. Men jag lovar dig, du duger.
   Håret luktar rök, marschaller, strumpbyxorna likaså när jag drar på dom igen för att gå till mataffären. Öronen tjuter och jag somnar efter att jag skrivit en ganska sned anteckning i anteckningsblocket.
   En fråga. Hur mår du egentligen? Det känns lite som att du har en tyngd över axlarna.


2/12-13
Fasiken. Farmor dö inte. Jag är inte redo för det. Inte än. Inte nu. (Inte nånsin.)

Jag vill att du kysser mig. Jag vill det så jävla mycket. Skit samma att vi inte känner varann. Kanske är det lättare utan känslor. Bara kyss mig så brutalt jävla mycket att läpparna ömmar. Ja tack, nu gärna.

När man skickar ångestladdade sms till en kompis för man helt seriöst ett ögonblick tror att hon ligger våldtagen i skogen nånstans och dör. Dör inombords och på utsidan. Lever knappt längre.

3.07 ringer kompisen, jag svarar, jag kommer, jag lovar, en kvart bara. En kvart senare går jag ut, ser min vän men kan inte slita mig från dig. Vill inte slita mig från dig. Någon gång försvinner kompisen. 3.30 ringer jag vännen, får inget svar. 3.31, samma sak.

3. 33 
Förlåt. Ring nu gärna. 

3.36
Ångest. Nu gärna.

 3.36. Fortfarande inget svar. Du ser paniken i mina ögon. 3.38 - du ringer och jag svarar, på ett fåtal sekunder.


Nu
Äter jordnötssmörsglass men skulle hellre vilja ha något annat i min mun.

Jag har aldrig kysst någon jag har känslor för.

Idag inser jag att halsduken, också den luktar sådär speciellt. Går och andas in doften hela vägen till och från jobbet. Kanske för att jag vet att det aldrig kommer att bli vi. Eller ens ett patetiskt försök till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar